La Vueling Cursa Bombers és una de les fites del running popular barceloní més importants de la ciutat. Per això, et portem 10 curiositats i motius – com els 10K de la cursa- per córrer juntament amb els bombers el pròxim 22 d’octubre de 2023

No t’ho pensis més i inscriu-te ara! 

1. Els 10K més ràpids de Barcelona 

Els 10Km més ràpids de Barcelona només es poden córrer a la cursa de Bombers. Així ho acredita el seu traçat pla i en baixades i  també, dos récords -masculí i femení- 

La runner Keniata, Irene Kwambai, l’any 2005 va fer signar el rècord femení 31’ 25’’ minuts, el rècord masculí va tardar 5 anys més en arribar, al 2010, el seu compatriota Josphat Menjo, amb 27’ 04’’ minuts va certificar la cursa com la més ràpida de Barcelona. 

2. Bombers i bomberes de Barcelona 

El principal atractiu de la cursa és veure córrer als bombers i bomberes de la ciutat, amb tot l’equipament: uniforme, casc i ampolla d’oxigen, més de 20Kg! Tot un repte que, més de 350 bombers, repeteixen edició rere edició durant els10Km épics.

Com ja és tradició, els bombers i bomberes de Barcelona surten els primers, guiant el camí a tots els runners inscrits. 

3. 12.000 

És la xifra total de runners a la passada edició de la Vueling Cursa Bombers Barcelona. Més de 12.000 corredors/es van sortir el passat 23 d’octubre de 2022 pels carrers de Barcelona, convertint la Vueling Cursa de Bombers en la cursa amb més participants postpandèmia. 

 

4. Cursa solidària 

La Vueling Cursa de Bombers, també és l’única cursa amb dos podis: l’esportiu i el solidari. 

Des dels seus inicis la Bombers ha estat vinculada a Bombers Solidaris, una entitat sense ànim de lucre formada per membres dels Bombers de Barcelona, que fomenta diversos projectes solidaris. 

Els corredors/es de la Cursa de Bombers poden, a través de la plataforma migranodearena aportar diners a algun dels reptes que impulsen membres dels cossos de Bombers. La passada edició, des de la plataforma es van impulsar 11 reptes solidaris que van recaptar més de 20.000€ en total. 

 

5. Cursa inclusiva

Tothom pot unir-se al repte de la Vueling Cursa de Bombers, diverses associacions com Corre amb mi o “Incluyendo Sonrisas no es perden la cita amb la cursa i fan que tots els participants de les seves associacions assoleixin satisfactòriament el repte de gaudir d’uns 10Km festius, ja sigui en cadira de rodes, cotxets adaptats o amb l’ajuda de Bombers, runners i membres de les associacions. La Bombers és per tothom.

 

6. Girls just wanna go running 

Des de fa uns anys, la participació femenina a les curses populars ha anat augmentant. A la bombers, també creix la xifra de dones runners any rere any, i la passada edició va assolir el rècord amb un 38,40% de participació femenina. 

Meritxell Soler, com a abanderada de les dones runners, ha guanyat per segon any consecutiu la Vueling Cursa de Bombers i deixa el seu rècord en 33:20 minuts

 

7. La festa del running 

La sortida de tots els corredors és una festa, en les 24 edicions les sortides de la cursa han sigut molt variades, algunes amenitzades per Andreu Preses, locutor de Ràdio Flaixbac o el companys d’SpeakersPro, que fan que de la cursa sigui una festa total! 

Una de les sortides més recordades és la de l’any 2019, on el grup de música catalana Doctor Prats va oferir un petit concert a d’alt de l’arc de sortida, i a ritme del seu èxit “Les nits no moren mai” amb la que tots els corredors de la cursa van començar els 10K. 

8. 130 

El número de voluntaris que hi participen perquè la Cursa de Bombers sigui un èxit, un treball indispensable que des de fa anys corre a càrrec de Voluntaris 2.000

Treballant precursa: ajudant a la recollida de dorsals a les botigues Decathlon, coordinant el guarda-roba minuts abans a la cursa, coordinant els calaixos de sortida perquè tots els runnings puguin gaudir de l’experiència i també els punts d’avituallament. Sense ells la cursa no seria possible.

9. Humberto Mauri 23/23 Bombers 

Humberto Mauri, runner barceloní de 74 anys ha corregut totes les Vueling Cursa de Bombers des del 1999, la primera edició de la cursa. En una entrevista l’any passat al Diari Ara, el runner destaca la facilitat del recorregut. 

Amb les estadístiques a la mà, més dels 35,4% dels inscrits corren per primer cop la Cursa de Bombers, moltes persones consideren que la bombers és un molt bon punt de sortida per començar a córrer curses. 

 

10. 23 edicions increïbles i treballant per un 24ena inoblidable

Estem preparant la 24a edició de la Vueling Cursa de Bombers, els 10k més ràpids de Barcelona, una nova samarreta i una sortida inoblidable!  Ja tenim a punt als Bombers, estem construint l’arc de sortida i també coordinant la sortida amb  amics de Ràdio Flaixbac, però encara queden moltes sorpreses… 

Només ens faltes tú, t’hi apuntes?