Marta Galimany es classifica per la marató olímpica de Tokio 2020.

La guanyadora de la Cursa Bombers 2017 i 2018 en categoria femenina, Marta Galimany, s’ha classificat per córrer la marató dels Jocs Olímpics de Tokio 2020. Per primera vegada en tota la seva carrera esportiva, la catalana baixa de les dues hores i mitja en aquesta prova.

Galimany es va proclamar diumenge passat Campiona d’Espanya de marató a la prova de Sevilla, el que li dóna accés directe a la cita olímpica d’aquest estiu. Tot i això, per poder participar, havia de complir una marca mínima, de 2.29:30 fet que ha aconseguit a la cita sevillana. Amb una marca de 2.29:02, Galimany obté el bitllet per Tokio 2020.

https://www.instagram.com/p/B86ocPcomi8/

La corredora del Futbol Club Barcelona és un exemple d’esforç i superació, ja que en poc més d’un any ha rebaixat la seva marca en cinc minuts, fet que li permet complir el seu somni olímpic. 

Encara no se sap si Galimany repetirà participació a la Cursa Bombers 2020, però esperem que torni aquest any amb l’alegria de la classificació olímpica per buscar una nova victòria a Barcelona.

A la categoria masculina, Javier Guerra també va aconseguir classificar-se pels Jocs Olímpics, després de proclamar-se Campió d’Espanya amb una marca de 2.07:28, quatre minuts per sota del mínim establert per la Federació Internacional d’Atletisme.