• Avui s’han presentat les xifres aconseguides en aquesta edició i el nou recorregut que es preveu més ràpid, amb un revolt menys, i amb sortida i arribada al Passeig Picasso 

  • Més de 13.500 persones s’han inscrit aquest any, amb una participació femenina del 38%

A només quatre dies de la Vueling Cursa Bombers Barcelona 2023, que serà aquest diumenge 22 d’octubre a les 9:00h, aquest dimecres s’ha presentat oficialment la 24a edició que ha aconseguit un èxit de participació. Enguany se celebra una edició molt especial d’una de les curses de 10 quilòmetres més populars, homologada per la Federació Catalana d’Atletisme, que estrena recorregut. Amb més de 13.500 runners, un 15% més que l’any 2022, aquesta prova reafirma la seva posició com una de les curses més concorregudes de la ciutat de Barcelona, amb un 38,6% d’inscripcions femenines. 

La Vueling Cursa de Bombers de Barcelona sempre és una de les diades més especials del running barceloní. En aquesta edició es van arribar a exhaurir els 12.500 dorsals que s’havien posat a la venda inicialment i, a causa de la forta demanda i petició dels corredors i corredores que no es volen perdre l’oportunitat de córrer envoltats de membres del cos de bombers i bomberes, el passat diumenge es van treure 1.000 dorsals més. 

David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat: “Esgotar els dorsals de la Vueling Cursa Bombers Barcelona 2023 és una excel·lent notícia que indica que els corredors i corredores de Barcelona tenen moltes ganes de provar aquest nou circuit i superar les seves pròpies marques personals. Aquest diumenge 22 d’octubre omplirem als carrers amb els bombers i bomberes de la nostra ciutat per viure en primera persona la cursa, per animar als i les participants en els seus reptes esportius i també per recolzar les iniciatives solidàries d’aquesta prova”.

Com cada any, els milers de runners que correran la cursa estaran acompanyats de més de 300 bombers i bomberes pertanyents al cos de bombers de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya vestits amb la roba de servei, més de 20Kg per recórrer el 10Km de la cursa. 

Sebastià Massagué, director del cos de Bombers de Barcelona, ha destacat: “Més de 300 bombers i bomberes correran aquesta edició de la cursa, alguns amb el tratge de servei i involucrant-se en la part més solidària de la cursa gràcies a Bombers Solidaris, una entitat que impulsa moltes causes a través de molts agents del cos”. Massagué ha ressaltat també el claim de la cursa “Per nosaltres, que la samarreta faci referència als valors del cos de Bombers i Bomberes de Barcelona és molt important. Servim, Protegim i Vetllem per tots els ciutadans i ciutadanes de la ciutat, que correran pels carrers fent la cursa una festa”, ha afegit.

Un nou recorregut, més ràpid que concentrarà a 13.500 runners

Aquesta 24a edició presenta un nou recorregut, aparentment més ràpid, amb un revolt menys. El recorregut començarà i acabarà a passeig Picasso, 10 quilòmetres en una cursa 360º que, per primer cop passarà pel barri de Poble Nou. 

“Volíem que el nou recorregut fos més ràpid pels corredors i corredores, que seguissin gaudint de l’essència de la Vueling Cursa de Bombers de Barcelona com en les 23 edicions anteriors. Per això, vam optar per un circuit 360º i l’eliminació de 200m d’avinguda Paral·lel, l’únic tram amb desnivell de la cursa”, comenta Roger Roca, director esportiu de la cursa. 

El cos de bombers i bomberes de Barcelona, com és tradició, farà la primera sortida, a les 8:50h vestits amb la roba de servei. 

Aquesta edició presenta una nova samarreta patrocinada per Decathlon, consisteix en una samarreta groga amb unes franges horitzontals molt subtils, referenciant l’habitual vestit del cos de bombers la ciutat. El claim triat per a aquesta edició també fa homenatge als bombers, i és ‘’Vetllem, protegim i correm’’, que es localitza en el centre de la samarreta i un disseny compost per un dibuix d’un casc vermell de bombers i logo de la cursa en la part superior esquerra. Els participants podran recollir la samarreta juntament amb el seu dorsal i un gymsack del dijous 19 al dissabte 21 en diversos punts de recollida proporcionats per Decathlon.

Anna Viladot, responsable de Comunicació de Vueling Airlines, reafirma el suport de la companyia com a patrocinador principal de la cursa: “Vueling va néixer a Barcelona i som l’aerolínia líder a la ciutat connectant a més de 17 milions de persones cada any amb prop de 90 destins. El nostre compromís amb Barcelona i la nostra contribució social i econòmica es plasma també en la participació activa en els grans esdeveniments culturals, d’oci i esportius que tenen lloc aquí, i la Cursa Bombers de Barcelona és, sens dubte, una d’aquestes grans fites i un exemple de cooperació, solidaritat i participació ciutadana. Estem molt orgullosos de ser, per tercer any consecutiu, el patrocinador principal i formar part de la carrera amb més de 400 participants dels equips de Vueling, i recolzar així la immensa labor realitzada per les bomberes i els bombers de Barcelona”.

Participants d’elit de renom lluitaran per la victòria

Aquest any, corredors d’elit com Cristina Silva, entre d’altres, competiran per les medalles de campions i campiones de la Vueling Cursa de Bombers Barcelona. “Guanyar la cursa és el meu objectiu personal d’aquesta 24a edició”, que va quedar tercera en les dues edicions anteriors de la cursa. També es lliuraran premis als tres primers classificats en les categories absolutes masculina i femenina, així com al millor bomber i bombera. 

La Vueling Cursa Bombers Barcelona 2023 continua amb la seva tasca solidària, col·laborant amb ‘mi grano de arena’ perquè els corredors puguin fer una diferència solidària. Mitjançant aquesta fundació, els participants poden crear reptes amb objectius econòmics a favor d’entitats sense ànim de lucre en àmbits com la salut, la recerca mèdica, la inclusió social, la cooperació internacional, la infància, el medi ambient i més. Fins ara, s’han recaptat més de 20.000 euros a través d’11 reptes promoguts per Bombers Solidaris a través del portal migranodearena.org.

Amb només quatre dies restants, Barcelona es prepara per a una jornada d’esport, diversió i solidaritat amb la 24a edició de la Vueling Cursa Bombers Barcelona.