• El nou recorregut presenta un itinerari més ràpid, de 360º i amb un revolt menys que el traçat anterior

  • L’itinerari d’enguany no passa per la Via Laietana a causa de les obres de millora de la zona. Els carrers alternatius permetran als corredors i corredores optimitzar les seves marques amb un circuit més àgil i veloç 

  • La sortida i l’arribada seran al passeig de Picasso

La 24a edició de la Vueling Cursa de Bombers Barcelona, que se celebrarà el 22 d’octubre de 2023, presenta un nou itinerari més ràpid: un circuit de 360º amb sortida i arribada al passeig de Picasso.
Enguany, la Bombers es prepara per ser una de les fites del running més esperades. Tots els corredors i les corredores tindran la possibilitat de superar la serva marca de 10K gràcies al nou traçat que conté un revolt menys respecte el recorregut anterior. La Federació Catalana d’Atletisme ha homologat el recorregut i ha tornat a certificar la Vueling Cursa de Bombers Barcelona com la carrera de 10 quilòmetres més ràpida de la ciutat. 
David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat: “Amb un revolt menys i un traçat més dinàmic, el nou recorregut de la Vueling Cursa de Bombers Barcelona proporciona l’escenari ideal per a la superació de rècords i marques personals. El 22 d’octubre esperem que la ciutadania torni a sortir als carrers per participar en aquesta gran festa de ciutat i per fer costat  als i les participants de la que pot ser una de les edicions més ràpides de la història”.

El nou recorregut comença al passeig de Picasso, uns 450m més enrere a la sortida habitual. Els dos primers quilòmetres són semblants als d’altres edicions: els i les participants passaran per l’avinguda Marquès de l’Argentera i seguiran cap al passeig de Colom, concretament, fins a la plaça de Drassanes. Allà pujaran per l’avinguda Paral·lel, l’únic tram en pujada de la cursa i que enguany s’ha reduït 200m, fet que agilitza i escurça el recorregut.
El carrer Rocafort és l’escollit per agafar la Gran Vía de les Corts Catalanes; del quilòmetre 3 al 6. Aquest és un dels trams més favorables de la cursa, totalment pla en lleugera baixada fins a la plaça Tetuán. 
Els últims 4 quilòmetres són la principal novetat d’aquesta edició de la Vueling Cursa de Bombers. Després de la plaça Tetuán, els corredors i les corredores, i el Cos de Bombers es dirigiran al barri del Poble Nou, baixant pel passeig de Sant Joan fins al carrer Pallars, on giraran al carrer d’Àvila i travessaran la línia de meta al passeig de Picasso. 
Roger Roca, director esportiu de la Vueling Cursa de Bombers, valora positivament el canvi de traçat i afegeix que: “Aquest recorregut recull l’essència de la Vueling Cursa de Bombers, passant pels punts més emblemàtics de la ciutat. Hem buscat un circuit més ràpid per gaudir d’una diada emblemàtica de running.” 
El Passeig de Picasso ja espera als i les milers de runners i als centenars de bombers i bomberes que viuran un any més aquesta gran festa esportiva, on el 22 d’octubre els 10K seran encara més ràpids.