– Els bombers del torn D de Vall d’Hebron corren al costat de Pau Martí en aquest repte solidari per a la cura del dèficit de merosina

– Impulsa’T per la Làmina va aconseguir en l’anterior edició ser el quart repte amb més recaptació

 

El programa mensual de la Vueling Cursa de Bombers porta per nom “Solidariament Parlant” i presenta una breu entrevista amb un dels reptes solidaris més destacats de la darrera edició de la cursa. A juliol , hem tingut el privilegi de conèixer Impulsa’T per la Lama 2, una organització liderada pels bombers de la Vall d’Hebron , que va aconseguir recaptar 2.207€, situant-se com el quart desafiament amb més recaptació a l’edició anterior.

Pau Martí , bomber de la Vall d’Hebron del Torn D, va córrer la cursa de bombers de barcelona com a bomber solidari per a l’associació impulsa’T per a la cura del dèficit de merosina. Es tracta d’una malaltia minoritària que afecta 1 de cada 100.000 persones i actualment no té cura. És hereditària i greu, i es classifica dins del grup de distròfies musculars. Es caracteritza per provocar debilitat muscular des de la infància, generalment abans dels 2 anys.

Pau ens explicava que l’associació Impulsa’T té tres objectius principals: col·laborar i promoure la investigació per a la cura del dèficit de merosina, consolidar un registre d’afectats i fer conèixer la malaltia i crear una xarxa de suport per a les famílies que com ell , es troben en aquesta situació.

Tant ell com la resta de bombers del torn, afirmen que el dia de la cura és un dia molt emocionant perquè es troben a altres associacions que tenen una situació similar, i que el fet de poder ser-hi amb persones en una situació semblant a la és enriquidor i en companyia dels bombers ho fa un acte únic. El core amb la seva filla a qui li encanta fer la cursa amb el seu pare i espera amb ànsies la propera edició.

Podeu accedir al vídeo de l’entrevista al compte d’Instagram de la Cursa de Bombers de Barcelona. Recorda que participant en els desafiaments, estàs recolzant una causa crucial i urgent, com la investigació de malalties poc comunes. És una manera efectiva de marcar un impacte positiu a la vida dels altres i alhora fomentar la solidaritat i la compassió.