• Muévete por los que no pueden, el repte solidari que va liderar les recaptacions de l’anterior edició, obre la sèrie de Solidàriament Parlant

  • Els bombers del Parc de Sant Andreu parlen sobre la importància d’abanderar aquests reptes en la cursa

La Vueling Cursa de Bombers de Barcelona presenta el seu nou contingut mensual anomenat Solidàriament Parlant, que consisteix en una sèrie de breus entrevistes als reptes solidaris més destacats de l’anterior edició de la cursa. El mes de març, va anar el torn de Muévete por los que no pueden, el qual va recaptar la quantitat més gran de fons en la vueling Cursa de Bombers de 2022: un total de 3.195€
Cristian Pacheco, bomber i membre de l’associació, destacava la importància de donar visibilitat a les malalties poc conegudes. “Des del 2019 vam crear el repte Muévete por los que no poden que és una associació que col·labora amb l’escola dels meus fills fent tallers i concienciació.”Per part seva, Genis Raich, un altre bomber que va participar en el repte solidari, argumentaba que:‘’L’any passat vaig participar amb Muévete con los que no pueden, que es una iniciativa social on participen 100% voluntaris. Aquest any que bé tornarem a participar i esperem que els diners recaptats serveixin per millorar la vida de totes les famílies que pateixen alguna malaltia rara.’’ Parlant sobre la rellevància d’aquestes iniciatives per a recaptar fons i ajudar als familiars.
Muévete por los que no pueden és una iniciativa solidària conduïda per voluntaris amb l’objectiu de donar a conèixer les malalties rares i minoritàries i sensibilitzar a la població sobre elles. Aquesta iniciativa cerca recaptar fons per a recerca i ajudar a les persones afectades per aquestes patologies i les seves famílies.
El primer episodi de Solidariament Parlant ja està disponible en l’Instagram oficial de la Cursa de Bombers de Barcelona, on es pot veure l’entrevista completa a Cristian Pacheco i Genis Raich. Aquest nou contingut mensual promet ser una plataforma important per a destacar les causes solidàries més destacades de la carrera i crear consciència sobre els desafiaments que enfronten les persones afectades per malalties rares o minoritàries.