• Runners, bombers i amants de l’esport  han gaudit d’una diada de running en els 10Km més ràpids de Barcelona

  • Àdam Maijó i Meritxell Soler han sigut els primers atletes i Gemma Font i Daniel Álvarez, els primers bombers 

  • S’han recaptat més de 20.000€ amb els 11 reptes solidaris d’aquesta edició de la cursa

Vueling Cursa de Bombers, superant els 12.000 inscrits, la cursa s’ha tornat a convertir en l’esdeveniment de running popular amb més inscrits aquest 2022. 
La Vueling Cursa de Bombers ha rendit homenatge a una de les fites històriques de la ciutat: els Jocs Olímpics de Barcelona 92, tornant a encendre l’espurna olímpica amb un dels símbols més característics del cos de bombers i bomberes: el foc. Com és habitual, més de 250 bombers i bomberes amb l’uniforme de servei han fet l’obertura de la jornada matinal d’esport, diversió i solidaritat. 
La sortida, ha estat amenitzada per la música i ambientació de Ràdio Flaixbac, emissora oficial de la cursa i Lorena de Tena, que han guarnit la diada del running amb música especialment escollida per l’ocasió. 
David Escudé, regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha sigut un dels runners que han participat a la cursa, “Hem tornat a viure les curses amb normalitat, més de 12.000 persones a més, feia un dia genial per gaudir i córrer” 

Adam Maijò i Meritxell Soler s’enduen la cursa

Àdam Majió en categoria masculina i Meritxell Soler en la femenina han guanyat la cursa. Àdam Majió, ha creuat la línia de meta amb una marca de 29:24 minuts. Maijó ha afirmat que esta molt content de guanyar la cursa després de quedar en segona posició l’edició de 2021. “Ara m’estic preparant per l’europeu de Cross, tinc molt bones sensacions aquesta temporada.”
En Categoria Femenina, Meritxell Soler s’ha endut el trofeu per ,segon cop consecutiu, amb un registre de 33:20 minuts.“Sempre consta arrancar ara que estem a l’inici però m’he trobat bé durant tot el recorregut. Tornar a guanyar la cursa és un orgull i a més fer-ho a Barcelona”. 
Daniel Álvarez i Gemma Font han sigut el primer bomber i bombera que han finalitzat aquesta 23a edició de la Vueling Cursa de Bombers. Els  dos integrants del cos de bombers s’han mostrat molt il·lusionats i han ressaltat la labor del Cos de Bombers i Bomberes durant tot l’any. 

 

Un any més la bombers més solidària

El vessant solidari de la Vueling Cursa de Bombers ha tornat a brillar en aquesta 23a edició. S’han recaptat més de 20.000€ mitjançant els 11 reptes solidaris que l’associació de Bombers Solidaris ha llençat a través de la fundació ‘Mi grano de arena’. El repte que més diners ha recaptat ha estat ‘Muévete por los que no pueden’, liderat amb Genís Raich i David Mirón que ha recaptat més de 12.000 euros en benefici a l’estudi de malalties.
Amb el recorregut de sempre, la Vueling Cursa de Bombers ha recuperat la normalitat, nombrosos curiosos i espectadors han donat suport als participants durant tot el traçat de la cursa, que passa per llocs emblemàtics de la ciutat com Via Laietana, Passeig Colom o Avinguda Paral·lel. I tres punts d’avituallament sostenible d’Aigües de Barcelona als quilòmetres 4, 7 i a l’arribada. A més, la cursa ha comptat amb la participació de 200 treballadors de Vueling i 100 de CaixaBank s’han unit a la festa del Running.
El lema escollit per aquesta 23a edició ha estat “Sempre endavant” una crida al valor del cos de bombers. Decathlon, patrocinador tècnic de la cursa ha vestit a tots els corredors amb la samarreta oficial, on al dors ha afegit el logotip commemoratiu del trenta aniversari de Barcelona’92.
La Vueling Cursa de Bombers tanca així la seva 23a edició reafirmant-se com una de les curses populars amb més èxit de Barcelona.