• Abdesamad Oukhelfen i Meritxell Soler han estat els guanyadors en categoria masculina i femenina. Daniel Álvarez i Gemma Font, els primers bombers
  • Més de 12.000 euros recaptats mitjançant els 10 reptes esportius que Bombers Solidaris ha llençat a través de la Fundació ‘Mi grano de arena’

Gran èxit de participació de la Vueling Cursa Bombers Barcelona en la seva 22a edició. L’esdeveniment popular ha tornat amb força després d’un any d’aturada arran de la pandèmia de la covid-19, i ho ha fet convertint-se en la cursa popular de Barcelona amb més participants de l’any 2021.

Més d’11.000 corredors i corredores han format part d’una sortida dividida en tres calaixos que han encapçalat, com és tradicional, els Bombers de Barcelona. En un tret de sortida simbòlic, gairebé 300 bombers amb la seva indumentària habitual han fet obertura d’una jornada matinal d’esport, diversió i solidaritat.

Gran nivell dels corredors

La 22a edició de la Cursa ha plasmat el gran nivell esportiu dels atletes participants, molts d’ells amb un palmarés important a les seves esquenes. El campió en categoria masculina ha estat Abdesamad Oukhelfen que ha creuat la línia de meta en primera posició amb una marca de 28:19 minuts. L’atleta afincat a Reus s’ha mostrat molt satisfet per la victòria: “Estic encantat de guanyar a la que considero casa meva, és molt especial. Ja estic pensant en tornat l’any que ve.”. Han completat el podi masculí, Adam Maijó i Lahcen Ait Alibou.

En la categoria femenina s’ha imposat la manresana Meritxell Soler, que ha acabat la Cursa amb un espectacular registre de 33:33 minuts. “És un plaer i un orgull córrer aquesta cursa i guanyar-la. Amb això poso la cirereta a la temporada”, ha afirmat Soler després de creuar la línia de meta. Douae Ouboukir i Cristina Silva han estat segona i tercera classificades. També hi ha hagut premis pel primer bomber i la primera bombera, que han estat Daniel Álvarez i Gemma Font respectivament.

Nombrosos espectadors i espectadores han donat suport als participants durant els 10 quilòmetres de Cursa. A més, aquesta edició de la Vueling Cursa Bombers Barcelona ha aconseguit mantenir el recorregut clàssic, restablert des de 2016. Un traçat que ha començat i acabat al mateix punt, l’Avinguda Marquès de L’Argentera, i que ha passat per carrers tan emblemàtics de Barcelona com el Passeig de Colom, l’Avinguda del Paral·lel, Via Laietana o tota la Gran Via, entre molts altres.

Tots els participants han lluït durant la Cursa la nova samarreta commemorativa dissenyada especialment per aquesta edició i produïda pel patrocinador tècnic, Decathlon-Kalenji. Sota el lema “Tornem per córrer 10K”, els corredors i corredores han gaudit dels 10 quilòmetres de la Cursa en una jornada festiva amenitzada per la música i l’ambientació de Ràdio Flaixback, emissora oficial de la Vueling Cursa Bombers Barcelona. Cada grup de corredors i corredores ha disposat del seu propi guarda-roba, així com de dos punts d’avituallament per a tots els participants impulsats per Aigües de Barcelona.

 

Cursa solidària

La solidaritat ha tornat a ser un dels pilars d’aquesta edició de la Vueling Cursa Bombers Barcelona. S’han recaptat més de 12.000 euros mitjançant els 10 reptes esportius que Bombers Solidaris ha llençat a través de la Fundació ‘Mi grano de arena’. L’objectiu és que aquests reptes esportius es converteixin en reptes solidaris i obtenir fons per col·laborar amb entitats o organitzacions sense ànim de lucre de diferents sectors, com el de la salut, la investigació mèdica, l’exclusió social, la infància o el medi ambient. El repte que més diners ha recaptat ha estat l’impulsat per Toni Sala en benefici de l’Associació MUSA Contra el Càncer.