• La cursa manté el seu recorregut tradicional però els participants realitzaran la sortida dividits en tres calaixos amb diferents horaris.

A quatre dies per la Vueling Cursa Bombers Barcelona 2021, que tindrà lloc el proper diumenge 24 d’octubre al matí, s’ha donat el tret de sortida inaugural a la Cursa amb la presentació oficial que ha tingut lloc a l’Espai Bombers, Parc de la Prevenció de Barcelona. Després d’un any d’aturada arran de la pandèmia, la Vueling Cursa Bombers Barcelona reprèn la marxa amb més ganes que mai de tornar a trepitjar els carrers més emblemàtics de la ciutat. 

Enguany se celebra la 22a edició d’una de les curses de 10 quilòmetres més populars, que a més està homologada per la Federació Catalana d’Atletisme. Seguint amb la reducció de mesures de restricció marcada pel PROCICAT, la Vueling Cursa de Bombers serà la primera cursa amb més de 11.000 participants que es celebrarà a la ciutat, des de l’inici de la situació de pandèmia. 

Durant la roda de premsa de presentació que ha estat presidida pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, conjuntament amb el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, així com el director de la Cursa Bombers, Roger Roca, s’ha destacat la positivitat de poder tornar a celebrar un dels esdeveniments de running més emblemàtics de la ciutat, tot i les mesures de seguretat encara vigents per la covid-19. 

El regidor ha volgut fer un reconeixement a la tasca que durant el confinament de la pandèmia i posteriorment al confinament, han fet els cossos de Bombers i Protecció Civil per fer possible la voluntat de l’Ajuntament de no abaixar la persiana durant els moments més durs de la pandèmia i poder anar oferint alternatives d’activitat esportiva adaptades a la situació. “Gràcies a vosaltres perquè ho vau fer possible”, els ha dit. També ha destacat un dels trets que diferencien i fan molt especial aquesta cursa: “quan veus els 300 bombers i bomberes amb aquells equipatges corrent, només pots pensar que si ells poden nosaltres també hem de poder”.

Per la seva part, el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha destacat el vessant solidari de la cursa: “Per nosaltres aquesta cursa també mostra els valors de l’organització perquè té una part solidària, aquests 10 reptes solidaris, que suposen gairebé 12.000 euros, i amb els quals el cos de Bombers se sent molt identificat”.

Més d’11.000 corredors i corredores participaran a la Vueling Cursa Bombers Barcelona 2021 que manté el recorregut tradicional pels carrers més destacats de la ciutat. A diferència de les edicions anteriors, enguany els corredors estaran dividits en tres calaixos de 3.500 persones aproximadament amb tres horaris de sortida diferents a les 9:00h, 9:06h i 9:12h. Prèviament, es donarà un primer tret de sortida simbòlic a les 8:50 per l’equip de bombers i bomberes format per més de 300 membres.  

Tots els corredors i les corredores hauran de ser al seu calaix a les 8:30 i l’ús de la mascareta serà obligatori fins al moment del tret de sortida. Unes mesures que s’han aplicat seguint les recomanacions del PROCICAT en relació a la situació actual. 

La Vueling Cursa Bombers Barcelona ha presentat per l’edició 2021 una nova samarreta produïda pel patrocinador tècnic, Decahtlon-Kalenji, amb el lema “Tornem per córrer 10K”. Els participants poden recollir-la juntament amb el dorsal i un gymsack del dijous 21 al dimecres 23, en sis punts diferents de recollida per tota la ciutat. 

Durant la Cursa, cada grup disposarà del seu propi servei de guarda-roba, així com de dos punts d’avituallament per a tots els participants impulsats per Aigües de Barcelona.

Participants elit de renom lluitaran per la victòria

Un any més, la Vueling Cursa Bombers Barcelona comptarà amb la participació de corredores d’elit de renom. La fondista del Club Atlètic Manresa, Meritxell Soler, que va acabar com a tercera classificada al campionat d’Espanya de 10.000 metres, és una de les grans candidates a la victòria, juntament amb Abdessamad Oukhelfen, un dels millor atletes espanyols del moment. Roberto Alaiz, especialitzat en 3.000 metres i amant de les curses de 10 quilòmetres o la marroquina Douae Ouboukir, coneguda com “la campiona descalça” per haver guanyat curses de cross corrent sense cap tipus de calçat, són alguns dels grans noms de l’edició d’enguany. 

Al finalitzar la cursa s’entregaran premis als tres primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina així com al primer bomber i la primera bombera.

Més solidària que mai

En aquesta 22a edició, la Vueling Cursa Bombers Barcelona torna a col·laborar amb “Mi grano de arena” amb l’objectiu que el repte esportiu dels corredors i corredores sigui un repte solidari. A través d’aquesta fundació, tots els participants poden crear un repte amb un objectiu econòmic a favor d’entitats o organitzacions sense ànim de lucre de diferents sectors: salut, investigació mèdica, exclusió social, cooperació internacional, infància, medi ambient, etc. En total, s’han recaptat  més de 12.000 euros mitjançant els 10 reptes que Bombers Solidaris ha llençat a través del portal migranodearena.org.

En tan sols quatre dies més d’11.000 persones tornen per córrer en una jornada d’esport, diversió i solidaritat amb la 22ª edició de la Vueling Cursa Bombers Barcelona.