Presentació de la Cursa Bombers 2019

  • La 21a edició de la Cursa Bombers de Barcelona arriba amb novetats, festa i amb accions per fer-la més sostenible.
  • Doctor Prats serà el grup de música que donarà el tret de sortida als 15.000 corredors i corredores que hi haurà a la línia de sortida amb una actuació en directe.

D’aquí a una setmana i mitja els bombers i bomberes de Barcelona i milers de corredors i corredores tornaran a gaudir d’una de les festes esportives més destacades de la capital catalana, la Cursa Bombers de Barcelona. Aquest matí s’ha presentat la 21a edició de la cursa a l’Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona.

Una cursa popular i amb una gran participació femenina

Arriba una de les curses que una gran majoria dels corredors i corredores populars tenen marcada al seu calendari esportiu anual. Enguany s’espera que prop de 15.000 participants en formin part i poc a poc també va augmentant el número de dones que s’hi inscriuen. El Sr. David Escudé, Regidor de l’Ajuntament de Barcelona, ha recordat que “és una cursa molt especial, ja en portem 21 edicions i forma part del panorama de curses de la ciutat de Barcelona. Desitjo que sigui tot un èxit

Més bombers a la línia de sortida

La Cursa Bombers de Barcelona 2019 es recordarà per ser una de les curses amb més bombers participants. Al voltant de 300 bombers i bomberes tant de la ciutat de Barcelona, com de la Generalitat i també d’altres països volen gaudir de la seva festa. Com ha explicat el director de Bombers de Barcelona, Sr. Sebastià Massegué, “per a nosaltres és una gran il·lusió fer la cursa. Té un component solidari amb les accions proposades, físic en fer la prova amb l’equipació i una activitat per a dinamitzar la ciutat de manera esportiva.” Un bomber i una bombera, en Quim Guerrero i la Susana Cerezo, també han tingut el seu torn de paraula durant l’acte. Quim Guerrero comenta: “Serà el tercer any que faré la cursa amb tota l’equipació. Per a nosaltres és una motivació extra en comparació amb altres curses.” Per la seva banda, Susana Cerezo és la presidenta de l’Associació Cultural i Esportiva dels Bombers: “des de l’ACE i amb tots els seus bombers voluntaris formem part de l’organització de la cursa. Ajudem a coordinar tot el material necessari per als bombers de manera prèvia i el propi dia de la Cursa.”

Doctor Prats, en directe

La Cursa Bombers de Barcelona sempre s’ha caracteritzat per ser una gran festa de l’esport. Des de la direcció executiva de la prova s’ha volgut fer un pas més i fer la cursa encara més gran en aquesta 21a edició. El grup de música català Doctor Prats realitzarà una actuació en directe i serà l’encarregat de donar el tret de sortida de la Cursa Bombers 2019. Jordi Roquer, CEO de SevenMila, l’empresa que realitza la direcció executiva de la prova, comenta “Volíem que fos una festa, que la gent passi un matí excel·lent i per això tindrem un concert de Doctor Prats durant l’estona prèvia a la sortida i fins que tots els corredors hagin creuat la línia de sortida.”

La Cursa Bombers aposta pels atletes locals

Marta Galimany i Marc Alcalà són les dues estrelles destacades de la Cursa Bombers 2019. Tots dos van ser els vencedors de la passada edició i buscaran revalidar la victòria el proper diumenge 27 d’octubre. Com explica Ricard Llorens, de l’Agrupació Atlètica de Catalunya, “en Marc i la Marta, així com altres dels atletes d’elit que vindran són de la Federació Catalana d’Atletisme, de manera que la Cursa busca potenciar els participants locals.”

La Cursa Bombers mantindrà el recorregut ràpid recuperat el passat 2016, així ho explica Marta Galimany: “El circuit és perfecte, el que puguis perdre a l’inici pujant per l’Avinguda Paral·lel després ho recuperes fàcilment per Gran Via i el tram final de Via Laietana.”

El canvi de data de la Cursa – del passat 28 d’abril a aquest mes d’octubre – fa que els atletes es trobin ara en una fase d’inici de temporada. Tot i així, Marc Alcalà diu: “vull intentar repetir la marca de l’any passat, que va ser molt bona. Va ser la meva segona millor marca personal en 10.000.

Una cursa solidària i sostenible

La Cursa Bombers 2019 ha volgut incidir en dos aspectes molt importants: la solidaritat i la sostenibilitat.

Mitjançant propostes diferents, tots els participants de la Cursa Bombers poden aportar el seu granet de sorra, ja sigui per l’entitat Bombers Solidaris, per a Càritas o bé per a l’entitat que cada un d’ells esculli.

D’altra banda, any rere any s’ha anat millorant la sostenibilitat de la Cursa. En aquesta edició i gràcies a la col·laboració amb Aigües de Barcelona tots els avituallaments de la prova comptaran amb gots compostables amb aigua de Barcelona, reduint així l’ús de les ampolles de plàstic.

Presentació de la Cursa Bombers 2019

Inscripcions obertes fins diumenge dia 20/10: bit.ly/2AS7xth