Aquest diumenge la runnerINN Cursa Bombers de Barcelona 2018 celebrarà una edició molt especial: els seus 20 anys d’història.

La 20a edició de la Cursa comptarà amb 14.000 participants disposats a recórrer els 10 quilòmetres. Hi participaran grans atletes com Ibrahim Ezzaidouni, Marca Alcalà, Marta Galimany o Jennyfer Spink.

Barcelona 18 d’abril 2018

La vintena edició de la runnerINN Cursa Bombers es disputa aquest diumenge 22 d’abril a la ciutat de Barcelona. Per aquesta edició, al voltant de 14.000 atletes ompliran els carrers de de la ciutat. La sortida es realitzarà a l’Avinguda Marquès de l’Argentera a les 9:00h.

20 anys de la runnerINN Cursa Bombers de Barcelona

Des de 1999, any rere any, els bombers de Barcelona han celebrat una gran festa d’esport acompanyats de milers de ciutadans recorrent els principals carrers de la nostra ciutat. En els seus 19 anys d’història ha gaudit de moltíssimes alegries, ha celebrat victòries, ha vist com els bombers han homenatjat alguns dels seus companys, milers de persones han creuat la línia de meta assolint objectius o simplement ha vist somriure milers de persones que es diverteixen compartint l’esport amb els bombers de la nostra ciutat

Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, explica que en aquesta edició “tenim molts motius per celebrar, és una de les curses imprescindibles en el calendari i en fem número rodó. En els seus anys d’història s’ha aconseguit mantenir-la en un alt nivell, sent exemple a seguir a nivell de sostenibilitat, amb la promoció de participació femenina que enguany superarà el 36%”.

Manel Pardo, director de Bombers de Barcelona, ha comentat que “ha costat molt arribar fins els 20 anys, sense l’ajuda de l’ACE no seria possible l’organització que tenim avui, així com de totes les empreses i persones que hi ha treballant en la cursa. Estem molt contents d’haver arribat a les 20 edicions.”

runnerINN dóna nom a la Cursa Bombers de Barcelona 2018

runnerINN i la Cursa Bombers de Barcelona aniran de la mà en la 20a edició de l’emblemàtica prova de running. runnerINN és una botiga de venda online especialitzada en running del grup tradeINN. Dins de la seva estratègia de creixement ha apostat per donar nom a la cursa de 10km més popular i amb més participació de Barcelona.

Joan Vehils, en representació de la direcció executiva de la runnerINN Cursa Bombers, ha volgut “agrair a tradeINN, aquesta empresa catalana ubicada a Celrà, que ens acompanya en aquesta edició. També volem fer un agraïment a CaixaBak i GAES que ens acompanyen per tercer any consecutiu. Així com a Smart Autolica, Torrot i Bauhaus que ens ajuden a fer una cursa més sostenible.”

Marta Galimany i Jaume Leiva, entre els atletes més destacats

Diumenge, a la línia de sortida de la runnerINN Cursa Bombers, hi trobarem un número d’atletes locals importants. Ricard Llorens, en representació de la direcció esportiva de la prova, ha explicat que “seguim per tercer any amb el recorregut que sabem que més agrada als atletes populars. És ràpid, passa pels principals carrers de la ciutat i permet fer bona marca.”

En aquest mateix sentit, Marta Galimany (guanyadora el 2016) ha destacat el traçat: “la pujada és a l’inici, quan encara vas fresca, després pots apretar més i al final hi tens la baixada que acaba d’ajudar.”

En categoria masculina, Jaume Leiva, ha volgut destcar que “és una de les millors curses de Barcelona, de fet de tot l’estat. El Paral·lel és un dels punts més complicats però en el moment en què nosaltres hi passem veiem tots els bombers corrent i això ens anima molt, l’ambient és espectacular.”

Samarreta commemorativa dissenyada per Luanvi

El patrocinador tècnic de la cursa, Luanvi, ha creat una samarreta especial en commemoració de la 20a edició de la runnerINN Cursa Bombers de Barcelona 2018. Luanvi, és una empresa valenciana especialitzada en la roba esportiva. La samarreta és de color verd llima igual per dones com per homes. L’única diferència és que la samarreta de dona és de tirant i la de l’home de màniga curta. Una samarreta de màxima qualitat amb la imatge sublimada que ofereix la màxima transpiració.

Més de 350 bombers a la línia de sortida

Enguany més de 350 bombers estaran a la línia de sortida. Com comenta Víctor Dobaño, “més de 200 bombers equipats correrem aquest diumenge. Per a nosaltres hi ha tres factors clau: el pes, la incomodidat i la temperatura. Portem un equip que està preparat per la radiació del foc i per tant la nostra transpiració queda limitada.”

Sergio Fuertes, bomber que ha participat en les 19 edicions disputades fins avui – vestit amb roba esportiva – ha explicat que “participar a la cursa de casa és un plaer. Han sigut 20 anys d’experiències: sol, amb família, amb amics, físicament bé, anys reivindicatius, una edició ben especial commemorant un company que va patir en un accident laboral… Cada cursa és una vivència. Córrer és un plaer i metre pugui, seguiré.”

Un tercer representant de l’equip de bombers, Xavi Torrents, és qui compta amb el rècord de temps en cursa. Va completar els 10km en 31 minuts. Ara que ja no surt a córrer, vol destacar “la tasca de l’Agrupació Cultural des de 1983. Ells organitzaven el cross de bombers al castell de Montjuic durant molts anys fins que vam tenir l’oportunitat de crear la Cursa Bombers el 1999.”

Recull el dorsal, el xip i la samarreta a la Fira del Corredor

Tots els inscrits de la runnerINN Cursa Bombers podran passar per la Fira del Corredor, situada al pavelló 8 de la Fira de Barcelona. Allà es podrà recollir la samarreta, el xip i el dorsal. La Fira del Corredor comparteix espai amb el B – Travel Show, la fira del turisme, on tot els participants a la Cursa tindran l’entrada gratuïta. 

Innovacions amb el guarda-roba

BAUHAUS col·labora aquest any amb la Cursa per oferir un millor servei de guarda-roba a tots els corredors de la prova.  L’empresa alemanya oferirà les estructures i materials adequats per tenir un guarda-roba en perfectes condicions i adaptat a les necessitats d’una carrera, utilitzant materials reciclats i minimitzant l’impacte en el medi ambient.