• El 7 de maig, la Cursa Bombers de Barcelona celebrarà la seva 19ª edició, que, a més, serà commemorativa dels 25 anys dels JJOO de Barcelona.
  • A dia d’avui, més d’un 35% dels inscrits a la Cursa són dones.

Barcelona, 20 d’abril 2017

L’Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona ha estat l’escenari escollit per a presentar la 19a edició de la Cursa Bombers de Barcelona. L’acte s’ha celebrat en un escenari idoni, un antic parc de bombers i que ara és un museu ple d’elements relacionats amb aquest estimat col·lectiu i la seva història.

L’acte ha comptat amb la presència del comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé. Ell, que és un bon aficionat a l’esport i que enguany tornarà a córrer la Cursa, ha volgut destacar que “consolidem una cursa popular i vinculada a un cos molt estimat. Fa sis mesos vam recuperar el recorregut, aquesta vegada també la data i amb tot l’esperit de la Cursa. Vull agrair l’esforç de Bombers de Barcelona, tot el voluntariat i empreses patrocinadores que fan de la Cursa una realitat.”

Enguany, la ciutat de Barcelona celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i la Cursa Bombers s’afegeix a les diferents activitats que en commemoren aquell esdeveniment únic que va obrir les portes de Barcelona al món.

Centenars de Bombers sortiran a recórrer Barcelona

Des de l’any passat, els bombers de Barcelona han tornat a ser els principals protagonistes de la seva Cursa. I enguany, hi tornaran.

Uns minuts abans de la sortida oficial de la Cursa, prop d’un centenar de bombers sortiran amb el seu equip d’intervenció (d’aproximadament 20kg) a recórrer els 10 quilòmetres del traçat de la prova. I a tots ells, s’hi sumaran un centenar més que faran la cursa vestits d’atletisme.

Manel Pardo, director de Bombers de Barcelona, ha volgut tenir unes paraules per a “tothom que fa possible la Cursa, en especial a l’Ajuntament de Barcelona, perquè sense ells no seria possible. També a l’agrupació atlètica de Bombers, que fan que cada any la participació de bombers a la Cursa sigui més àmplia”. Pardo, ha animat a tothom a participar a la cursa i fer una gran festa entre tots.

En representació dels Bombers que participen a la Cursa, ha estat present Victor Dobaño, que ha realitzat gairebé totes les edicions de la prova. “És un dia de festa, de compartir i per als bombers és, a més, un repte individual. És molt gratificant sortir a córrer amb tots els atletes populars i nosaltres vestits amb l’equip d’intervenció que pesa uns 20kg”.

A la recerca d’una gran Cursa

La direcció executiva de la Cursa està formada per la unió de les empreses Grupo Zeta, SevenMila i l’Agrupació Atlètica de Catalunya. En nom seu ha parlat Joan Vehils, Cap de Relacions Institucionals i Comunicació Grup Zeta: “M’agradaria donar les gràcies als patrocinadors CaixaBank i Gaes, que se sumen al repte per segon any, i també a Joma que s’incorpora aquest any i que ens permet portar a l’esquena de la samarreta el logotip del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.”

Prop de 15.000 persones seran a la sortida el 7 de maig

La Cursa Bombers de Barcelona és una de les proves d’atletisme popular més coneguda i amb major ressò. Enguany, s’espera que prop de 15.000 persones puguin ser a la línia de sortida el proper diumenge 7 de maig. A data d’avui, al voltant d’un 35% dels inscrits són dones, fet que permet confirmar que l’evolució de l’esport en el gènere femení no para de créixer.

Fins ara, prop de 9.000 persones ja s’han inscrit a la prova. Tots aquells que ho desitgin, tenen temps fins el proper dia 30 d’abril mitjançant el web www.cursadebombers.barcelona.

Ricard Llorens, director esportiu de la Cursa Bombers, ha explicat alguna de les novetats d’enguany: “L’hora de sortida de la Cursa s’avançarà 30 minuts, fins les 9:00h del matí.” També ha recalcat que “es farà un doble guarda-roba per a oferir un millor servei als corredors.” A més, destaca que tenint en compte l’època de l’any en què es celebrarà la Cursa, “hem incorporat un nou avituallament. El primer serà al quilòmetre 4,1 i el segon al 7,2. També n’hi haurà un a l’arribada.” A nivell esportiu, Llorens ha explicat que la intenció és “potenciar els atletes de casa, que en tenim molts. Aquesta vegada, comptarem amb Carles Castillejo i Marc Alcalà en categoria masculina i Judit Pla i Míriam Ortiz en categoria femenina.”

Joma, encarregat de la samarreta tècnica

Enguany, una empresa nacional serà l’encarregada de preparar les samarretes per a tots els inscrits. Joma, que és patrocinadora de la Federació Espanyola i del COE, ha creat per a aquesta ocasió una samarreta que serà commemorativa dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.