• Dos debutants de la Cursa Bombers s’emporten el triomf: Ilias Fifa i Marta Galimany.
  • Al voltant de 14.000 inscrits participen a la 18a edició de la Cursa Bombers

 

Barcelona, 30 octubre 2016

Barcelona ha tornat a vibrar amb la Cursa Bombers. Per 18è any consecutiu els ciutadans i ciutadanes de la ciutat han sortit a sumar quilometres pels principals carrers. Enguany han estat al voltant de 14.000 els atletes que no s’han volgut perdre la festa dels Bombers.

Aquest 2016 els Bombers de Barcelona han tornat a ser els principals protagonistes de la seva cursa. Ells han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la prova, ja que els més de 60 bombers vestits amb l’equipació d’intervenció (jaqueta, pantaló, ampolla) amb un pes d’uns 20kg han començat els primers.

Al llarg de 10 quilòmetres tots els atletes han pogut gaudir de l’esport en un matí perfecte per la cursa amb un gran ambient festiu. En aquest sentit, el comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé ha afirmat que “la Cursa ha recuperat el seu esperit inicial. Avui tots hem pogut gaudir d’una gran festa de l’esport pels carrers de Barcelona.”

Una cursa solidària

Enguany la Cursa Bombers de Barcelona, a banda de recuperar el seu esperit oferint als bombers un protagonisme especial, també ha volgut que els corredors participessin d’una forma solidària. Tots els inscrits han aportat part de la seva inscripció als premis “Córrer per compromís” que lliure l’IBE i a més, tots aquells que han fet entrega del xip blanc de lloguer han aportat una quantitat de 0,80€ cada un a Cáritas.

Ilias Fifa, guanyador de la prova masculina

El Campió d’Europa de 5.000m, Ilias Fifa, ha estat el guanyador de la cita en la seva primera participació a la Cursa Bombers. Per darrere, a només quatre segons, ha creuat la línia de meta l’atleta local Carles Castillejo. Finalment, Marc Alcalà ha estat qui ha pujat a l’últim esglaó del podi.

Ilias Fifa: “M’ha encantat el circuit. A més, hi havia molta gent animant durant tot el recorregut. Pel que fa a la cursa, venia amb molta confiança per guanyar. Gairebé durant tota la carrera el Carles ha anat davant i cap al quilòmetre 6 els dos hem anat intercanviant posicions constantment. A partir del 8km he apretat més i ell ja no m’ha pogut seguir.”

Carles Castillejo: “Sabia que l’Ilias i el Marc serien rivals durs perquè són joves. Jo he sortit fort i a partir del quilòmetre 6 hem anat a relleu per obrir forat. A partir de Via Laietana l’Ilias ha fet un últim canvi que no he pogut seguir. Estic content perquè ell és l’actual Campió d’Eruopa de 5.000 i per mi és una bona injecció de moral.”

Marc Alcalà: “Estic molt content perquè he aconseguit la meva millor marca personal en 10.000. Ha sigut una cursa molt ràpida, amb molt bon ambient, ha fet un dia fantàstic per córrer, sense calor.”

Marta Galimany, s’emporta la seva primera Bombers

En categoria femenina, Marta Galimany i Judit Pla han estat les dues atletes protagonistes. Han marcat un gran ritme des de l’inici i així han aconseguit marcar la diferència.

Marta Galimany: “Ha sigut la meva primera Cursa Bombers i n’estic molt contenta. M’ha agradat molt el circuit perquè és constant, amb força baixada i el final és molt ràpid. No m’esperava poder guanyar perquè hi havia un gran nivell. La Judit ha començat molt forta però he pogut aguantar durant els primers quilòmetres el seu ritme i hem anat en paral·lel. Cap al km5 ella s’ha escapat però al 8,5km jo he apretat fort i m’he posat davant.”

Judit Pla: “Hem sortit molt ràpid i al Paral·lel hem pogut mantenir el ritme. A Gran Via he fet una mica de canvi i em sentia amb forces de progressar més. Però aquest esforç m’ha passat factura en el tram final. Estem a principi de temporada i aquesta ha estat una molt bona prova.”

Sara Löehr: “No m’esperava poder ser al podi. Jo vinc del triatló i venia a fer-ho el millor possible. Així que estic molt contenta. A més era la meva primera Cursa Bombers i he gaudit molt, hi havia un gran ambient.”

Classificació Homes

  1. Ilias Fifa 28’55”
  2. Carles Castillejo 28’59”
  3. Marc Alcalà 29’20”

 

Classificació Dones

  1. Marta Galimany 34’38”
  2. Judit Pla 34’48”
  3. Sara Loër 36’06”