Amb l’objectiu de promoure la realització d’activitat física, l’Aliança Boehringer Ingelheim i Lilly en diabetis s’estrena aquest any com a patrocinador oficial de la Cursa Bombers Barcelona, que tindrà lloc el proper diumenge 30 d’octubre i que organitza l’Ajuntament i Bombers de la ciutat.

El patrocini s’emmarca dins de la voluntat de l‘Aliança Boehringer Ingelheim i Lilly de promoure la pràctica d’exercici físic com a mesura de prevenció davant el desenvolupament de diabetis mellitus tipus 2, una malaltia crònica que no té cura i que pateixen un de cada 11 adults (prevalença que en l’any 2040 es preveu serà d’un de cada deu 1).

L’Organització Mundial de la Salut apunta com a principals causes de l’alta prevalença de diabetis l’actual estil de vida sedentari i els mals costums en els hàbits alimentaris, a més de l’envelliment progressiu de la població. La modificació de la dieta i l’augment de l’activitat física redueixen en un 58% el risc de desenvolupar diabetis en individus amb intolerància a la glucosa i fins a un 80% dels casos de diabetis mellitus tipus 2 podria prevenir-se mitjançant l’adopció d’uns hàbits de vida saludables, segons la Federació Internacional de Diabetis 2.

La pràctica d’exercici físic és també un dels pilars del tractament de les persones amb diabetis mellitus tipus 2. Als beneficis que comporta la realització d’esport per a la població no diabètica (millora de la coordinació i de la forma física, diversió, fiançament de l’autoestima, etc.), entre aquest col·lectiu suposa a més una disminució dels nivells de sucre en sang (glucèmia) i una major sensibilitat a la insulina amb la qual cosa disminueixen les dosis de fàrmac requerides.

En aquesta edició, la Cursa Bombers Barcelona arriba a la majoria d’edat i ho fa tornant al seu recorregut tradicional, aquell que creua pels principals carrers de Barcelona. És un circuit ràpid, de 10 quilòmetres, i que afavoreix la possibilitat de millorar marca, de manera que agrada en major mesura als corredors.