– Aquest 2016 la Cursa Bombers arriba a la seva 18a edició amb un canvi d’aires i la voluntat de tornar el protagonisme als bombers.

– El diumenge 23 d’octubre és darrer dia per a inscriure’s a la cursa, que prendrà sortida a les 9:30h del matí del diumenge 30 d’octubre a l’Av. Marquès d’Argentera.

–  Al voltant d’un 35% dels participants d’aquesta Cursa Bombers són dones.

La Cursa Bombers de Barcelona arriba el proper 30 d’octubre de 2016 a la majoria d’edat i ho farà amb un canvi d’arrel. L’Ajuntament de Barcelona va atorgar el passat mes de juny, mitjançant un concurs públic, la direcció executiva de la prova a la UTE composta per Grupo Zeta – amb El Periódico de Catalunya i Sport – , l’empresa d’organització d’esdeveniments SevenMila i l’Agrupació Atlètica de Catalunya, que compta amb molts anys d’experiència en atletisme.

L’objectiu d’aquesta nova etapa de la cursa és que els Bombers de Barcelona puguin tornar a ser els protagonistes de la seva cita. Això sí, sense oblidar els participants, els milers d’atletes que també volen compartir amb els bombers una jornada d’esport a la ciutat. Aquest 2016 al voltant d’una seixantena de bombers realitzaran els 10 quilòmetres de la Cursa vestits amb el EPI, l’equip d’intervenció amb l’ampolla, màscara, etc. a més de més d’un centenar que correran vestits d’atletes.

Retorn a l’origen
Una de les principals modificacions de la Cursa Bombers d’enguany és la tornada al recorregut original.Després del canvi de la passada edició, la prova tornarà a tenir la sortida i la meta en un mateix punt, concretament a l’Avinguda Marquès de l’Argentera.  El traçat transcorrerà pels carrers principals de la ciutat, envoltant el districte de Ciutat Vella.

La samarreta tècnica, novetat de la Cursa 2016
La marca catalana Munich ha estat l’encarregada de preparar les samarretes tècniques que s’entreguen a cada un dels participants inscrits a la Cursa. Per a aquesta edició s’ha volgut fer homenatge als Bombers de Barcelona, incorporant-hi el logotip del col·lectiu per tal que tots els atletes es puguin sentir com un bomber/a per un dia. S’ha escollit en base a dos colors, el blau royal per a dona i el blau marí per a home, inspirat en el color original de la samarreta esportiva dels Bombers.

El 23 d’octubre, data límit per inscriure’s
Aquest diumenge 23 d’octubre serà la data límit per a totes aquelles persones que vulguin inscriure’s a la Cursa Bombers, que se celebrarà el 30 d’octubre a les 9:30h.  Fins ara, més de 12.000 persones ja han sol·licitat el seu dorsal. En destaca que actualment un 35% de tots els inscrits són dones, mostra de l’empenta que està donant el col·lectiu femení en les proves esportives populars. A més, la Cursa Bombers d’aquest 2016 comptarà amb participants de fins a 18 països diferents.

DECLARACIONS

David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona: “La Cursa de Bombers és un clar exemple de com, fent esport, fem ciutat. Un espectacle esportiu, amb atletes d’elit i milers de corredors populars; el cos de Bombers, al servei de la ciutadania; i els barcelonins i barcelonines que sortiran al carrer a animar i gaudir de la prova. Totes aquestes complicitats es poden arribar a teixir gràcies a l’esport.”

Manel Pardo, Director Bombers de Barcelona: “Fa temps que lluitem perquè la 18a Cursa Bombers sigui una realitat. Volem agrair a tothom qui fa possible aquesta cursa, tots els que s’han implicat i també al cos de Bombers. Esperem que sigui la cursa que tothom demanava i esperava i així tornar als orígens.”

Joan Vehils, Cap de Relacions Institucionals i Comunicació Grupo Zeta: “Per a Grupo Zeta és tot un repte i per això ens hem buscat els millors companys de viatge, SevenMila i l’Agrupació Atlètica de Catalunya. Encara que sembli un tòpic, volem agrair als nostres patrocinadors: CaixaBank, Barcelona Premium concessionaris BMW de Barcelona, Gaes, Munich, Jaybird i Open Camp, on es farà la Fira del Corredor.”

Ricard Llorens, Director Esportiu Cursa Bombers: “Retornar als orígens és la primera novetat de la Cursa d’aquest any i per això aquest any hem escollit el lema L’Esperit mai no s’apaga. A nivell esportiu, tindrem una participació d’alt nivell amb el campió d’Europa de 5.000m Ilias Fifa, el Carles Castillejo, el Marc Alcalà o el Mohamed Zarhouni. En categoria femenina la Marta Galimany o la Judit Pla que dins del concert atlètic català és el millor que tenim a casa.“

Marta Galimany, atleta: “Serà el meu debut a la Cursa Bombers, tindré rivals dures i espero poder acabar el més endavant possible.”

Mohamed Zarhouni, vencedor Cursa Bombers 2015: “Vull aconseguir una medalla, encara que ho veig difícil. Aquest any tindré grans rivals com el Marc Alcalà, company meu d’entrenaments, hi ha l’Ilias Fifa i el Carles Castillejo. Serà difícil però faré tot el possible.”

Victor Dobaño, Bomber de Barcelona: “Com que és una cursa amb el nostre nom, sempre hem volgut donar una mica de vistositat i hem anat trobant diferents fórmules per participar. Aquest any intentarem tenir la màxima visibilitat, serà una de les edicions amb més bombers que hi participin vestits amb l’equipació.”

Dani Martínez, Bombers Solidaris: “Dins dels Bombers hi tenim una ONG que recapta diners per a accions solidàries amb nens i gent gran. També col·labora després de grans catàstrofes i ens acostem a les zones afectades com van ser el Nepal i tenim previst anar a Haití, entre d’altres.”