La Cursa Bombers de Barcelona arriba enguany a la majoria d’edat i ho fa retornant als seus orígens. És una de les proves més destacades del calendari atlètic de la ciutat i per a aquest 2016 recuperarà el seu esperit més popular, donant més protagonisme que mai als Bombers i Bomberes de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Barcelona Esports, reprèn les regnes organitzatives de la popular prova, fins ara en mans d’una coneguda marca comercial. Amb aquest objectiu, va treure a concurs la direcció executiva de la Cursa per a les edicions 2016-2017-2018, que ha recaigut en mans de l’UTE Seven Marketing on Sports & Leisure SL Zeta Gestión de Medios SAU i Agrupación Atlética Catalunya.

Per al Comissionat d’Esports, David Escudé, “amb aquest canvi organitzatiu busquem retornar la prova a la ciutat, i recuperar l’esperit inicial d’una cursa que va marcar un abans i un després en el calendari esportiu de la ciutat” Segons Escudé, “aquesta reorientació ens permetrà també introduir millores tècniques que, de bon segur, els participants agrairan”

El proper diumenge 30 d’octubre a les 9:30h del matí es donarà el tret de sortida a la 18a edició de la Cursa Bombers de Barcelona. El punt inicial de la prova tornarà a ser l’Avinguda Marquès de l’Argentera i completarà un recorregut circular de 10 quilòmetres pels principals carrers de la ciutat: anirà fins a Paral•lel per on pujarà fins al c. Floridablanca. Enllaçarà després amb c. Comte Urgell i seguirà per la Gran Via de les Corts Catalanes fins al c. Marina, per on baixarà fins al c. Ausiàs March, Pg. Sant Joan i Rda Sant Pere, on enllaçarà amb Via Laietana. Finalment, baixarà tot aquest carrer per tornar un altre cop a Av. Marquès de l’Argentera.

La prova va néixer l’any 1999, i des del començament s’ha erigit com una de les proves atlètiques més prestigioses de la categoria dels 10 kms. Ha destacat per ser una cursa on s’han aconseguit molt bones marques tant d’esportistes d’elit com de populars. Ha estat, a més, pionera en superar el llindar del 30% en la participació de dones en curses de 10kms

Des d’aquesta setmana, tots aquells corredors i corredores interessats en participar a la Cursa Bombers de Barcelona 2016 poden realitzar la seva inscripció online des del web oficial de la prova: www.cursadebombers.barcelona.

Les inscripcions estaran disponibles fins a esgotar la xifra límit o bé fins al 23 d’octubre.

Enguany, tots aquells xips blancs que es recullin suposaran una aportació econòmica per a una ONG, ja que per cada xip recollit, l’organització destinarà 80 cèntims a l’entitat. A més, cada una de les inscripcions completades també aportaran el seu granet de sorra: entre 0,25€ i 0,50€ aniran destinats als premis “Córrer per Compromís” que lliura l’Ajuntament de Barcelona.

prova1